Çiviler ve Vidalar
Küçük işlerden çok kapsamlı inşaat işlemlerine kadar geniş yelpazede vida ve çivi çeşitleri kolaylık sunuyor. Hırdavat araç ve gereçleri için ilk akla gelen ürünler arasında bulunan çivi ve vida çeşitleri pek çok işlem için gerekiyor. Çeşitli mobilyaların tamir ve montajından büyük yapı işlemlerine kadar vida ve çiviler kullanılıyor. Küçük ev işlemleri için de pratik şekilde işlemleri yapabilmeyi sağlayan çivi ve vidalar ile beraber parçalar bir araya gelerek bütünlüklü yapı oluşturuyor.
Geniş Kullanım Alanı ile Vida ve Çivi Kullanımı
Çivi ve vida çeşitleri geniş kullanım alanları ile pratik ihtiyaçları gideriyor. Vida ile çiviler hemen hemen aynı işleri gerçekleştiriyor olsa da belirli farklılıklar taşımaktadır. Çivi ile vidalar arasında temel farklar bulunur. Çiviler, vidalara kıyasla kırılganlık açısından dayanıklıdır. Bu yüzden çiviler özellikle bağlantı parçaları için fazla dayanım gösterir. Yüksek baskı altında deforme olma özellikleri gösterseler de çiviler yapıları gereği kırılmaları açısından üstün performans sergiler. Vidalar ise çivilere göre kırılgan yapıdadır ama dişli yapılarıyla birlikte belirli malzemelerde iyi tutunma gösterir. Dişli yapılarıyla birlikte ahşap gibi malzemelerde vidalar başarılı bağlantılar kurulmasını sağlar.
Çiviler ise dişli yapıda değildir. Yüzey kısımları pürüzsüz olduğu için şiddetli baskı altında tahta gibi malzemelerde kayma sorunu yaşatabilir. Fakat vidalar dişli yapıları ile sunta ve ahşap gibi yüzeylerde sağlam tutunma gösterir. Çivilerin kullanımları vidalara kıyasla rahat olduğu için duvara tablo, saat gibi ürünleri asmak için kullanılır. Bunun yanında inşaat alanında da bağlantı noktaları kurmak açısından kullanım alanına sahiptir. Dayanıklı yapılarıyla çatı inşaatlarında, kaplamalarda ve benzeri yapı işlerinde temel malzemeler arasında bulunur.
Farklı Alanlarda Kullanılan Çivi Çeşitleri
Parçaların birbirine ya da yüzeye tutulması için kullanılan çivi çeşitleri kendi içlerinde yapılarına göre farklılık taşıyor. Çivilerin kullanımı çekiç gibi aletler ile çakılma yoluyla olmaktadır. Kullanılacak yüzeyler değiştiği için çivilerin boy ile kalınlıkları da farklılık göstermektedir. Kalın yapıda olan parçaları bir araya getirmek için inşaat çivisi gibi uzun, diğerlerine kıyasla çok dayanıklı olan çeşitleri bulunur. Beton gibi çok sert yüzeylere çivi kullanmak için de beton çivisi çeşitleri tercih edilmektedir.
Çiviler temel olarak malzemeleri kolay sökülmeyecek şekilde bir araya getirir. Çakılmak istenen yere pratik şekilde girmesi için çivilerin uç kısımları sivri olarak yapılmıştır. Çivinin baş kısmı ise çekiç gibi aletler ile kolayca baskı alabilmesi için düz yapıdadır. Böylece çekiçten kaynaklanan baskı çivinin istenen yüzeye rahatça girmesini sağlayacaktır. Tek seferde fazla çivi çakılması gereken durumlarda zamandan tasarruf etmek için de otomatik havalı tabancalar da bulunur.
Çivinin gövde kısmında bulunan çıkıntılar girdiği yüzeyden kolayca girmesini önler. Çakıldığı zeminde parçaları birleştiren çiviler ihtiyaç anlarında ise keser veya manivela gibi araçlar ile yerinden sökülebilmektedir. Çivilerin kullanım amaçları da özelliklerini belirler. Gövde kısmı farklı olan çivi çeşitleri arasından ihtiyacınızı doğru karşılayacak olan modelleri bulabilirsiniz.
Bazı çivilerin gövde kısımlarında düz yapı bulunur. Bazı çeşitlerde ise ring formu vardır. Yerlerinden sökülmeleri zor olan çiviler ise halka yapıda vidalı çivi formundadır. İnşaat çivisi olarak bilinen çiviler kalıp çivisi çeşitleridir. Bu çiviler çok sağlam yapıdadır. Baş kısımlarının hemen altında girdikleri yüzeyden çıkmalarını önlemek amacıyla girintiler bulunur. Beton uygulamaları için kullanılacak olan beton çivileri de yapı olarak inşaat çivilerine benzemektedir. Yüksek karbonlu telden yüksek ısıl işlem yardımıyla sert hale getirilen beton çivileri de sert beton yüzeylere bükülme olmadan girmektedir. Beton gibi sert yüzeylerde diğer çivileri kullanmak çivinin yamulmasına veya yüzeye zarar vermesine neden olabilir. Beton çivileri ise bu türden sertlikleri engellemek amacıyla tasarlanmıştır.
İnşaat ve beton çivilerinin yanında kabaralı, korniş, maşalı çivi gibi çeşitler de bulunur. Küçük yapıda olan ve ince işlemler için tercih edilen çiviler de ağaç çivi adıyla anılmaktadır. Alçıpan çivisi de yapı olarak bu çivilere benzer, ince işlemler için kullanılır. Pencere yapımından ayakkabı yapımına kadar farklı alanlarda kullanılan çiviler her zaman dayanıklı bir araya gelmeyi sağlar.
Kepez Yapı Market Vida ve Çivi Çeşitlerini Yüksek Kalitede Sağlıyor
Nalbur ve hırdavat ürünleri sayfa üzerinden uygun fiyatlar ve yüksek kalite yapılarla kullanıcılara sunuluyor. Çiviler kadar üretim ve tamir işlemlerinde gerekli olan vida çeşitleri de beklentileri karşılıyor. Dişli yapısı ile girdiği yüzeyde çok iyi tutunma sağlayan vidalar, dayanıklı yapılarının yanında ahşap gibi yüzeylere zarar vermeyişleriyle de öne çıkıyor. Vidaların yerinden sökülmesi gerekli aletler yardımı ile çivilere göre kolay olduğundan mobilya gibi ürünlerde sıklıkla vida kullanılıyor.
Vidalar sadece ahşap ürünlerde değil dübel gibi aparatlarla beton duvarda bile rahatlıkla kullanılıyor. Vidalar için dübel bir tür yuva görevi görüyor ve vidanın işlevini yerine getirmesi kolaylaşıyor. Beton gibi yapılarda doğrudan vidayı monte etmek olanaklı olmadığından öncelikle yuva açılarak dübel monte ediliyor. Vida ise dübelin ölçülerine göre dübele yerleştiriliyor. Bu sayede sağlam ve dayanıklı vida kullanımı da mümkün oluyor. Yerleştirme ve yerinden çıkarma işlemlerinin kolay olması sayesinde vidalar günlük yaşamın her alanında rahatlıkla kullanılabiliyor. Sunta Vidası 6*100 gibi ürünler sunta malzemelerde tercih ediliyor. Alçıpan Vidası 3,5*25 Mm Matkap Uç gibi ürünler ise alçıpan ve yumuşak yapıdaki malzemelerde rahat hareket etmeleriyle beklentileri doğru şekilde karşılıyor.
Uygun fiyatlar ile sunulan çivi ve vida çeşitleriyle küçük hobi işlerinizden büyük inşaat işlerinize kadar her alanda pratik çözümler bulabileceksiniz. Dayanıklı yapıda sunulan ürünler arasından adet ihtiyacınıza göre hazırlanan seçenekler ile vida ve çivileri hemen alabilirsiniz!